Faʻamatalaga o se miti e uiga i le lotoleaga ma le vaʻaia o se tasi ua pisia i le mata i se miti

Esera
2023-09-04T08:53:11+00:00
O miti a Ibn Sirin
EseraSiaki e: Omnia SamirFepuari 18 2023Fa'afouga mulimuli: 8 masina talu ai

Fa'amatalaga o se miti o le lotoleaga

O le faʻamatalaga o le vaʻaia o le lotoleaga i se miti ua manatu o se tasi o faʻamatalaga sili ona taua a Ibn Sirin, aua o loʻo faʻaalia ai le tele o uiga ma aʻafiaga o le mafaufau ma agafesootai. Fai mai Imam Muhammad Ibn Sirin: Loto i se miti E faailoa mai ai le pi’opi’o o le tagata losilosivale ma le pi’opi’o o ana mataupu. I le taimi lava e tasi, o le lotoleaga i se miti e manatu e lelei mo le matauʻa, aua o le vaʻaia o le lotoleaga o se lapataiga ma se faʻailoga mai le Atua Silisiliese i le tagata miti o le ai ai le faanoanoa ma le tiga i lona olaga i le lumanaʻi. O le mafuaaga o lenei faanoanoaga atonu o le leaga o le mafutaga ma feeseeseaiga o loo mafatia ai le tagata lotoleaga.

O nisi faaliliu e talitonu o le vaaia o tagata lotoleaga i se miti e faailoa mai ai le tele o le ola, ma o loʻo i ai tala e taʻu mai ai e manuia ai le lotoleaga ma mafua ai le piʻopiʻo mo le lotoleaga. I le isi itu, o se miti e uiga i le lotoleaga ua manatu o se faailoga o le mativa ma e ono atagia mai ai uiga leaga.

O le vaʻaia o le lotoleaga mai se tasi e te le iloa e mafai ona faʻaalia ai o le a sili atu lou alualu i luma ma le manuia i lau galuega, o le a faʻataunuʻuina manaʻoga, ma o le a e laki i aso a sau. Peitaʻi, ua lapataʻi mai Ibn Sirin e faapea, o le vaai atu i le lotoleaga i se miti, o se faailoga lea o tala leaga e ono fesagaʻi ma le tagata moemiti i le isi laasaga o lona olaga, atonu e pei o le maliu o se tasi o lona aiga po o se mea e tupu.

I se tulaga lautele, o le vaʻaia o le lotoleaga i se miti o loʻo faʻaalia ai le malosi le lelei, lagona o le vaivai, toilalo ma le faʻanoanoa, ma le atuatuvale e mafai ona pulea le miti. O le matauʻa i se miti e mafai foi ona faʻaalia ai le faʻamaualuga o se tagata i isi ma le inoino o tagata ia te ia, ma e ono atagia mai ai uiga leaga i ona uiga.

I le faaiuga, e tatau ona faamamafaina o le faʻamatalaina o miti e faʻalagolago i le uiga patino o le tagata miti ma lona olaga, ma e sili atu ona lelei le faʻatalanoaina o tagata atamamai ma faʻamatalaga faʻapitoa e maua ai se faʻamatalaga faatuatuaina ma faʻamalologa o le vaʻaia o le matauʻa i se miti. .

Faʻamatalaga o se miti e uiga i le lotoleaga e Ibn Sirin

Faʻamatalaga o se miti e uiga i le lotoleaga e Ibn Sirin: O le matauʻa i se miti o se faʻamaoniga o le piʻopiʻo o le tagata lotoleaga ma le piʻopiʻo o ana mataupu. O le lotoleaga i se miti atonu o se faamanuiaga mo le lotoleaga, aua o se lapataiga ma se faailoga mai le Atua Silisiliese i le tagata moemiti o loo i ai le faanoanoa ma le tiga i lona olaga i le lumanai. O le mafuaaga o lenei mea ona o le leaga o le mafutaga ma feeseeseaiga e tutupu. O le vaʻaia o le lotoleaga i se miti e mafai foi ona faʻatusalia tala leaga e ono feagai ma le miti i se taimi lata mai, atonu o le maliu o se tasi o lona aiga ona o se faʻalavelave. O le vaʻaia o le lotoleaga i se miti e faʻaalia ai foi le i ai o le malosi le lelei ma lagona o le faanoanoa, popole, ma le fefe. E mafai foi ona faailoa mai ai se faamau malepelepe po o le manatu faapito ma le alofa ia te ia lava.

O le faʻamatalaina o se miti e uiga i le vaʻaia o le lotoleaga e faʻaalia ai foi le faʻamaualuga o le tagata lotoleaga i isi ma le ita o tagata ia te ia. O le vaʻaia o se tasi e matauʻa ia te oe i se miti atonu o se faʻailoga o le lelei poʻo le leaga, ma afai e te vaʻai i le matauʻa i se miti, e mafai ona liliu atu le leaga i lē e ona ma faʻaleagaina o ia i le mativa ma le leai o se ola. Fai mai Ibn Sirin o le vaaia o le lotoleaga i se miti ua manatu o se faailoga o le pi'opi'o o le lotoleaga ma le amiotonu o le lotoleaga, ma ua manatu foi o se faailoga o le lelei ma le aveesea o mata leaga mai ia te oe.

lotoleaga

Faʻamatalaga o se miti o le lotoleaga mo tamaitai nofofua

O le faauigaina o se miti e uiga i le lotoleaga mo se tamaitai nofofua atonu e le manaomia ma e faailoa ai le teteʻa ma le aafia i le faanoanoa ma le le fiafia. Afai e iloa le tagata matauʻa, o lenei faʻaaliga e mafai ona faʻaalia ai mea lelei i le lumanaʻi. Atonu o miti e uiga i le fuā o lona uiga ua ia lagona le taufaamatau e se tasi i lona olaga ala. Faʻamatalaga o le vaʻaia o le lotoleaga i se miti a se fafine nofofua o faʻaaliga le lelei e faʻaalia ai le faanoanoa ma le le fiafia. O le vaʻaia o mata fuā mo se fafine nofofua i se miti e ono faʻaalia ai o loʻo ia tuulafoaia avanoa taua i lona olaga, ma atonu na te toe salamō mulimuli ane. O se miti e uiga i le lotoleaga atonu o lona uiga o se suiga mo le lelei ma atonu o se faʻamaoniga o le ausiaina o faʻaleleia i lona olaga.

Fa'amatalaga o se miti e uiga i le lotoleaga mo se fafine ua faaipoipo

O le faʻamatalaina o se miti e uiga i le lotoleaga mo se fafine ua faaipoipo atonu e tele ni faʻamatalaga. Afai o le fafine o le tagata matauʻa i le miti, e mafai ona faʻaalia ai le i ai o tagata e leaga le igoa i lona olaga. Atonu o lona uiga e iai tagata e moomoo ia maʻi o ia pe o loo taumafai e faatigā iā te ia.

Mo se tamaitai faaipoipo, afai na te vaai ia te ia lava e matauʻa i lana tane i se miti, o lenei faʻaaliga e mafai ona faʻaalia ai le tele o faafitauli ma feeseeseaiga i le va o ia ma lana tane. O lenei vaaiga e ono faailoa mai ai foʻi le iai o ni tagata amio leaga i lona olaga, o ē o loo taumafai e faatupu misa ma feteenaʻiga i le faaipoipoga.

E tusa ai ma le faʻamatalaga o le vaʻaia o le lotoleaga i se miti a le tagata lauiloa o Ibn Sirin, o le matauʻa i se miti e mafai ona faʻaalia ai le piʻopiʻo o le lotoleaga ma le piʻopiʻo o ana mataupu. O se miti e uiga i le lotoleaga atonu e lelei mo le lotoleaga, lea e taʻu mai ai o le tagata o loʻo mafatia i le lotoleaga e mafai moni lava ona galue i se auala saʻo ma aloese mai le leaga ma le leaga.

Afai e vaai se tamaitai faaipoipo i se miti e uiga i le matauʻa, e mafai ona taʻu mai ai e leai ni suiga lelei i lona olaga. Atonu e tatau ona ia uaʻi atu ma tausia lana tane, ona e ono fesagaʻi lana tane ma se faafitauli ogaoga o le soifua mālōlōina ona o lona lē fiafia po o le tuulafoaʻia o ana aiā.

O se miti e uiga i le lotoleaga mo se tamaitai faaipoipo e mafai foi ona faailoa mai ai ua ia lagona le vaivai ma le le mafai ona faataunuuina aia tatau a tagata o lona aiga, ona o le faalavelaveina o isi i lona olaga ma lona aiga. O le lotoleaga i se miti e mafai foi ona foliga mai o se faailoga o le faalataina e lana paaga, po o lagona o le le mautonu ma le fefe e mafua mai i lenei mea.

I se faapuupuuga, o le faʻamatalaina o se miti e uiga i le lotoleaga mo se fafine ua faaipoipo e faʻaalia ai le i ai o suiga le lelei ma faʻafitauli i lona olaga faʻaipoipo, ma faʻaalia ai le i ai o tagata o loʻo taumafai e faʻaleagaina o ia. O lenei miti e ono fautua mai ai le manaʻoga e faʻaeteete ma tausia le va ma lana tane ma aloese mai faʻalavelave leaga i lona olaga patino.

Le lotoleaga o aiga i se miti mo se tamaitai faaipoipo

Pe a miti se fafine faaipoipo i le matauʻa o aiga i se miti, e faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli ma feeseeseaiga i mafutaga faaleaiga. E mafai ona i ai le le mautonu ma le maaleale i le va o se tamaitai faaipoipo ma tagata o lona aiga. E lagona e se tagata ua agaleagaina o ia ma mafatia i faafitauli ma feeseeseaiga ona o le matauʻa o ona tauaiga. Atonu e iai ni tagata amio leaga i lona olaga, pe o ni tauaiga po o ni uō. E tatau i se tamaitai faaipoipo ona faaeteete ma taulimaina ma le poto nei faafitauli ma galue e foia ma le talafeagai. O lana tautinoga i le Qurʻan ma togafitiga e ala i ai o se faʻamaoniga lelei i le miti, aua e faʻaalia ai o le a ia faatoilaloina le lotoleaga ma maua le fiafia ma le lelei i lona olaga.

Fa'amatalaga o se miti e uiga i le lotoleaga mo se fafine ma'itaga

O le faʻamatalaina o se miti e uiga i le lotoleaga mo se fafine maʻitaga e mafai ona i ai ni faʻamatalaga ma faʻamatalaga. Atonu o lona uiga o se faaaliga Loto i se miti mo se fafine maʻitaga Le i ai o tagata i lona olaga e fai ma sui o lona alofa ma lona faamaualuga ma mananao e faataitai ia te ia ma taumafai e ausia lona manuia ma le fiafia. Atonu o se faamaoniga lea o le fafine maʻitaga e iai se uiga malosi ma le lalelei lea e fuā ai isi iā te ia.

I le isi itu, atonu e talitonu nisi o le vaai atu i le matauʻa i se miti a se fafine maʻitaga e faailoa mai ai se lamatiaga i lona saogalemu ma le saogalemu o lana pepe. Atonu e iai tagata o loo taumafai e faaleaga o ia po o le pepe, ma e tatau ona avea lea ma popolega o le tina ma‘itaga ma e tatau ona ia faaeteete i mataupu masalomia e ono aafia ai lona soifua maloloina ma le soifua maloloina o lona pepe.

I se tulaga lautele, e tatau i se fafine maʻitaga ona ave le faʻamatalaga o se miti e uiga i le matauʻa ma le faʻaeteete ma auʻiliʻili, ae le o le faia saʻo o se faaiuga mulimuli. O le miti atonu ua na o se faailoaga o le popole moni o loo oo i le fafine maʻitaga ma le otometi lava o lona mafaufau i le auina atu o ana feʻau lapataʻi. Afai e aliali mai miti faifaipea e uiga i le lotoleaga, e sili mo le fafine maʻitaga le faʻafesoʻotaʻi tagata popoto i le faʻamatalaga ma fautuaga faʻapitoa e faʻafilemu ai lona popole ma faʻaleleia lona soifua maloloina mafaufau.

Fa'amatalaga o se miti e uiga i le lotoleaga mo se fafine ua tete'a

manatu i le va'aiga Loto i se miti mo se fafine ua teteʻa E tusa ai ma puapuaga ma faafitauli e ono feagai ma ia ona o lona toalua muamua ma lona manao e faaleaga ia te ia. O lenei miti e ono taʻu mai ai o loʻo i ai se tasi e lotoleaga ia te ia ma manaʻo e faʻaleagaina o ia i soʻo se auala e mafai ai. E taua mo se fafine ua tatala lana faaipoipoga ia mautinoa e faamalosia o ia lava i le mafaufau ma faalagolago i le Atua e faatumauina lona saogalemu ma manumalo i faigata e ono feagai ma ia.

E lē gata i lea, o le vaai atu i le matauʻa i le miti a se fafine ua teteʻa, e ono faailoa mai ai ni uiga lē lelei i ona uiga, e pei o le faamaualuga, mativa, ma le leai o se mea e ola ai, pe faapea foʻi ua ia faia se faiga lē tonu i se tasi e pele iā te ia e aunoa ma le iloaina. O nisi tagata o le aiga atonu o le mafuaaga o lana teteʻa ona o lo latou ita ia te ia.I lenei tulaga, e tatau i le fafine ua teteʻa ona faʻamalosia lona malosi faʻapitoa ma faatumauina lona malosi e ala i le faʻaaogaina o le dhikr ma galuega lelei.

E lē gata i lea, o le vaai atu i se fafine ua tatala lana faaipoipoga i se miti o loo ia matauʻa i isi, o se faamaoniga lea o loo aafia o ia i le tele o faafitauli, popolega, ma faigatā, ma e faailoa mai ai foʻi le iai o faiga piʻopiʻo i ana amioga. O le lotoleaga i le miti a se fafine ua teteʻa e mafai ona mafua ai ona ia faalogo i tala leaga poʻo le iai o tagata e mananaʻo e faʻaleagaina o ia.

I le isi itu, o le vaʻaia o se tagata lotoleaga i le miti a se fafine ua teteʻa e taʻu mai ai o le tagata matauʻa o le a faʻaalia i le mativa ma le leai o se alofa ma le ola. O le lotoleaga i se miti ua manatu foi o se faailoga o le ita, inoino ma le faasausili i isi.

I se faapuupuuga, o le vaʻaia o le lotoleaga i le miti a le fafine ua teteʻa e tele uiga, e pei o faʻafitauli ua mavae e leʻi foiaina e aafia ai lona tulaga mafaufau. E mafai foi ona atagia ai ona popolega i lona le mafaia ona ausia le manuia ma le mautu pe a uma le teteʻa. E tatau i le fafine ua teteʻa ona faia se taumafaiga e faʻatoʻilaloina nei lagona le lelei, faʻalagolago i lona malosi ma lona talitonuina o ia lava, ma saili se fesoasoani pe a manaʻomia e toe faʻaleleia ai le mafaufau ma toe foi i se olaga fiafia ma le mautu.

Fa'amatalaga o se miti e uiga i le lotoleaga mo se tamaloa

O le faʻamatalaga o se miti e uiga i le lotoleaga mo se tamaloa e mafai ona eseese ma faʻalavelave e faʻatatau i faʻamatalaga o le miti ma le uiga patino o le tagata miti. O se tamaloa e moemiti i le lotoleaga e mafai ona faʻaalia ai ua uma ona mafatia o ia i le lotoleaga ma o le a oʻo i le mea moni lava e tasi. Atonu o se lapataiga lea i se tagata ina ia faaeteete i tagata lotoleaga o le a ia fetaiai ma faailoga o le i ai o se aofaiga tele o le lotoleaga.

Wood i se miti ua manatu foi o se faailoga o le lotoleaga. Fai mai Ibn Sirin o le vaaia o fafie i se miti e faailoa mai ai se tagata pepelo, lotoleaga. E le gata i lea, o le vaʻaia o le tuʻituʻi o fafie i se miti e lapataia ai le tagata miti o le lotoleaga.

Faʻamatalaga o se miti e uiga i le lotoleaga: Afai e le iloa e le tagata miti le tagata matauʻa, e faʻaalia ai o le a ia ausia atili le alualu i luma ma le manuia i lona olaga ma le faʻataunuʻuina o ona manaʻoga. O le miti e taʻu mai ai o le a laki o ia i aso a sau. Peitaʻi, e mafai foʻi ona faailoa mai ai ni uiga lē lelei.

Pe a oo mai le matauʻa i se miti i se tamāloa e vaai i se teine ​​e manaʻo e faaipoipo i ai ma e lē talafeagai mo ia, e ono fautua mai ai e tatau i le tamāloa ona mafaufau lelei a o leʻi faia ni filifiliga maumauaʻi.

I se tulaga lautele, o se miti e uiga i le lotoleaga e faatusa i le malosi le lelei, o se lagona o le vaivai, toilalo, faanoanoa, ma le pulea o le atuatuvale i luga o le tagata miti. O le matauʻa o se tagata i se miti e mafai foʻi ona faʻaalia ai le tele o lona ola.

I le vaaiga a Ibn Sirin, o le vaaia o le lotoleaga i se miti e taʻu mai ai o le tagata miti o loʻo faʻaalia i le mativa ma le leai o se ola. Ae ui i lea, o le faʻamatalaga o se miti e uiga i le lotoleaga atonu e ese ma e mafai ona e vaʻai i le lotoleaga i se miti o se faʻailoga lelei pe leaga e faʻatatau i le tala o le miti. I se tulaga lautele, o se miti e uiga i le lotoleaga e faʻaalia ai le amio lelei a le tagata miti ma le tele o le ola.

Fa'amatalaga o se miti e uiga i se tasi e matau'a ia te au

Fa'amatalaga o se miti e uiga i se tasi e matau'a ia te a'u e mafai ona tele ni uiga ma uiga. E tusa ai ma le faamatalaga a Ibn Sirin, o le miti o le matauʻa i se miti o loʻo faʻaalia ai le piʻopiʻo mo le lotoleaga ma le amiotonu mo le lotoleaga, ma o se faailoga o le lelei ma le mou atu o le mata leaga. O le miti o le lotoleaga atonu o se faʻaaliga o se tulaga moni e mafai ona e lagona ai le lotoleaga poʻo le ita i se isi tagata. O lenei miti e mafai foi ona faʻatusalia le masalosalo ma le le mautonu. O le vaʻaia o se tasi e matauʻa ia te oe i se miti e ono faʻaalia ai o se tasi e latalata ia te oe o loʻo lagona le atuatuvale pe le mautonu, ona o le fuā e masani ona mafua mai i lagona le mautonu.

O se miti e uiga i le lotoleaga atonu o se lapataiga ma se faailoga mai le Atua Silisiliese e ono i ai le faanoanoa ma le tiga i lou olaga i le lumanaʻi, ma o le mafuaaga o lenei mea ona o le leaga o mafutaga ma feeseeseaiga. E iai foi isi manatu e faauigaina le miti o le lotoleaga o se faailoga o le lelei o le tulaga o le tagata lotoleaga ma le piʻopiʻo o le tulaga o le tagata lotoleaga, e tusa ai ma le faaaliga. E manatu lenei mea o se faʻaaliga faʻamoemoe o le manuia ma le maualuga mo le tagata lotoleaga.

O le miti o le lotoleaga mai se tasi e te le iloa e mafai ona faʻaalia ai le ausia o le alualu i luma ma le manuia i lau galuega ma le faʻataunuʻuina o manaʻoga. Atonu e te lagona o le a e laki i aso a sau. E tusa ai ma le faamatalaga a nisi tagata atamamai o le faamatalaina o miti, o se tagata moemiti na te maua o ia lava o loo tuʻinanau i le lotoleaga o isi e ono faia ni gaoioiga sesē e ono afāina ai isi. O se tagata e vaai atu ua matauʻa o ia i isi e tatau ona taumafai e taumamao mai le fuā ma taumafai e fausia ni faiā lelei ma lelei ma isi.

E eseese manatu i le faamatalaina o se miti e uiga i le lotoleaga. E talitonu nisi faaliliu e faapea o lenei vaaiga ua faailoa mai ai le tele o mea e ola ai ma e aogā i ē lotoleaga ma faapogaia ai faiga piʻopiʻo mo ē lotoleaga. A o isi manatu e talitonu o le vaai i le lotoleaga e taʻu mai ai le mativa, ma o le taunuuga atonu o lona aafiaga leaga i le tagata losilosivale, e mafua ai le leai o se ola ma manuia.

Mulimuli ane, o le faʻamatalaina o se miti e uiga i se tasi e matauʻa ia te oe e faʻaalia ai e tatau ona e faʻaeteete i aʻafiaga o le lotoleaga ma le lotoleaga i lou olaga i aso faisoo. E tatau ona e taumafai mo le manuia ma le manuia ma faatumauina sootaga lelei ma isi.

Manu e fa'aalia le lotoleaga i se miti

A vaʻai se tagata i lana miti i se pili, o loʻo faʻaalia ai le i ai o se tagata taufaasese i le olaga o le tagata miti o loʻo losilosi tele ia te ia. Pe a ia fasiotia manu i se miti, aemaise lava tagata le mama, e faailoa ai le toe faaleleia mai le mata leaga ma le lotoleaga. Faatasi ai ma manu o le fasioti tagata i se miti e faʻaalia ai le toe faʻaleleia mai le mata leaga ma le matauʻa, tatou te maua ai le matuu. O le vaʻaia o moa, lago, lago, ma soʻo se iniseti e utia pe faʻaleagaina tagata i se miti e faʻaalia ai le i ai o le lotoleaga.

E iai foʻi nisi o manu ma iniseti e faʻaalia ai le lotoleaga i se miti. O le vaʻaia o moa e faʻaalia ai le i ai o le lotoleaga, ma e faʻatatau foi i le vaʻaia o lago ma lago. Faatasi ai ma iniseti e utia ma afaina ai, o le vaai ia i latou i se miti e faʻaalia ai foi le i ai o le lotoleaga.

O se tasi o miti e faʻaalia ai le i ai o le lotoleaga o le vaʻaia o se afi mumu. O lenei faʻaaliga e mafai ona faʻaalia ai le i ai o le lotoleaga i se tulaga lautele, pe o loʻo mumu le afi i totonu o le fale poʻo se mea i luma o le tagata.

E le gata i lea, o le vaʻaia o se mata i se miti e mafai ona faʻaalia ai le i ai o le lotoleaga poʻo le togafiti. E le gata i lea, afai e vaʻaia e se tagata manu o tilotilo mai ia te ia poʻo tagata o tilotilo ia te ia i se miti, o lenei faʻaaliga e mafai ona faʻaalia ai le matauʻa poʻo le togafiti.

O le vaʻaia o le mataitusi Ain i se miti e faʻaalia ai foi togafiti faʻataulāitu ma mata leaga. O le taofiofia o manu feʻai i se miti e faʻatusalia ai le mafai ona natia mea lilo o tagata lotoleaga ma faʻaleagaina i latou.

I le faaiuga, o loʻo i ai ni miti e faʻaalia ai le i ai o le lotoleaga i le va o le tane ma le ava. O le matauina iinei e taua tele i le malamalama i soʻo se feʻau o loʻo tauaveina e le miti ma malamalama i nisi o tulaga faʻalagona ma mafutaga e aofia ai.

Vaʻai i se tagata pisia i se miti

O le va'aia o se tagata ua manu'a mata i se miti e tele fa'auigaga e ono fa'atatau i lagona ita po'o le fuā i se tasi i lou olaga ala. O lenei miti atonu o se faʻailoga o le i ai o le tele o le ita ma le faʻaleagaina i le agaga o le tagata matauʻa lauiloa e mafai ona e vaʻaia i le miti. O lenei miti e mafai foʻi ona iai isi faʻamatalaga e faʻaalia ai le atamai ma le mafai ona foia faigata.

E taua le maitauina o le vaʻaia o se tasi e vaʻavaʻai pe tilotilo i totonu o se pu i se miti o se faʻailoga malosi e faʻaalia ai le masalosalo o le tagata lava ia, aloese mai faʻafitauli, ma le le faʻamaoni ia te ia lava. E manatu foi e leaga i le lotoleaga ma le lelei i le lotoleaga, lea e faailoa mai ai o lenei miti e mafai ona avea ma se lapataiga i le lotoleaga e tatau ona ia amiotonu ma mafaufau i ana lava mataupu nai lo le taupulepule ma le ita i isi.

E le gata i lea, o le vaʻaia o se tasi e manua mata i se miti e mafai ona malamalama o se faʻaaliga o le gafatia o le miti e faʻatoʻilaloina faʻalavelave ma faʻalavelave o loʻo feagai ma ia. O lenei miti atonu o se faʻaaliga o le mafai ona foʻia faigata ma manuia i le feagai ai ma luitau o loʻo feagai ma ia i lona olaga.

Faailoga o le lotoleaga i se miti

Pe a vaai se tagata i lana miti pe mātauina le mataʻitusi “mata,” atonu o se faailoga lea o loo iai tagata i lona olaga o loo faatalitalia ana tala fou ma mulimuli atu iā te ia ma le matuā matauʻa. Ua faamatala mai foi e le au atamamai o le faauigaga o nisi o faailoga o le tiapolo o le lotoleaga i se miti e aofia ai le tiga o le ulu, sesega samasama i foliga, afu, fe'ai soo, le fia 'ai, gogo, vevela, ma le lagona o le fufusi ma le manava. Atonu e le mafai e le tagata ona gaoioi pe lagona e pei o se mea o loʻo mamafa ma taofia o ia. O le vaʻaia o se tasi e iloa e lotoleaga i se miti atonu o se faʻaaliga o le lotoleaga. Afai e vaʻaia e se fafine maʻitaga i se miti se tasi o taumafai e gaoi ana meaʻai, o lona uiga e faigofie o ia i le matauʻa ma le fuā.

Loto i aiga i se miti

O le vaʻaia o le matauʻa o aiga i se miti o se faʻamaoniga malosi lea e ono i ai faʻalavelave ma aiga ma aiga i le mea moni. E eseese faauigaga o le matau'a o tauaiga i miti, e aofia ai le fa'atusaina o le matape'ape'a ma le matape'ape'a e afua mai i totonu o le aiga. O le matauʻa i tauaiga i se miti e ono faauigaina o mea e latalata atu i se tasi o tagata o le aiga, ma o le miti o le matauʻa o tauaiga mo se fafine faaipoipo e ono faʻaalia ai o ia poʻo se tasi o ona tauaiga o loʻo feagai ma se faʻafitauli tele i totonu o le aiga.

Afai e vaʻaia e se fafine o ia lava o loʻo togafitia o ia lava mai le matauʻa i le Qurʻan i se miti, ua manatu o se faailoga o le lelei. O le matauʻa o aiga i se miti o loʻo faʻaalia ai o le tagata miti o loʻo faʻaalia i le le tonu ma le solia o ana aia tatau e aiga, aemaise lava pe a iai ni feeseeseaiga i le tofi i le mea moni.

Pe a moemiti se fafine faaipoipo e matauʻa se tasi o lona aiga iā te ia, e taʻu mai ai e iai se faafitauli faigatā e ono fesagaʻi ma ia, lea o le a faapogaia ai lona faanoanoa, mafatia, ma le malaia. O le lotoleaga o aiga i se miti o se faʻaaliga o le lotoleaga o tagata vavalalata, pe o latou o ni aiga poʻo ni uo.

O se tamaitai faaipoipo o loʻo vaʻaia le matauʻa i se miti e faʻaalia ai le i ai o tagata leaga i lona olaga. E eseese manatu o le au faamatalaupu e uiga i lenei miti, o nisi o i latou e manatu o se faamaoniga o le tele o le ola, ae o isi e manatu o se manuia mo le lotoleaga ma le piʻopiʻo mo le lotoleaga. O le lotoleaga o aiga i se miti e mafai ona avea o se faailoga o le mativa ma faafitauli o le a feagai ma le tagata miti ma lona aiga.

O le a le faʻamatalaga o le fefe i le matauʻa i se miti?

E tele fa'aaliga miti ma fa'amatalaga, ma i totonu o nei fa'aaliga o lo'o sau ai le fa'amatalaga o le fefe i le lotoleaga i se miti. Pe a vaʻai se fafine faaipoipo i se miti i le fefe i le matauʻa, e mafai ona faʻaalia ai lona popole ma le popole e uiga i le lumanaʻi ma le taimi e mafai ona natia mo ia. Atonu e vaai se fafine i lana miti i le mata’u i le lotoleaga o se lapata’iga ma se faailoga mai le Atua Silisiliese, o le a i ai le faanoanoa ma le tiga i lona olaga i le lumanai, ma o le mafuaaga o lea tulaga atonu o le leaga o le mafutaga ma feeseeseaiga o loo feagai ma ia.

E tusa ai ma le faʻamatalaga a Ibn Sirin, o le matauʻa i se miti e faʻaalia ai le piʻopiʻo o le lotoleaga ma le piʻopiʻo o ana mataupu. O le lotoleaga i se miti e manatu e lelei mo le lotoleaga, e faaopoopo atu i lena mea e ono manatu nisi faaliliu o se faailoga o le tele o le ola ma manuia mo le lotoleaga ma le piʻopiʻo mo le lotoleaga. O le vaʻaia o le matauʻa i se miti atonu o se faʻaaliga o le mativa, ma e ono afaina ai le olaga faʻalagona ma mafua ai le le talitonuina o isi ma le popole faifai pea.

O le matauʻa i se miti e mafai foi ona faʻaalia ai le malosi le lelei, faanoanoa, popole, ma le fefe, ma e mafai foi ona faʻaalia ai le motusia o se faamau, manatu faapito, ma le alofa o le tagata lava ia. Mo se tamaitai nofofua e vaʻaia le fefe i le matauʻa i se miti, e faʻaalia ai le leai o se faʻalagolago i isi ma faʻateleina le popole i le mea moni e uiga i lena mea.

I le faaiuga, o le vaʻaia o le lotoleaga i se miti e mafai ona faʻaalia ai amioga lelei a le tagata lotoleaga ma le faʻateleina o lona ola, ae e tusa ai ma Ibn Sirin atonu o lona uiga o le tagata miti o le a faʻaalia i le mativa. E taua le matauina o le faamatalaina o miti o se autu patino ma e mafai ona ese mai le tasi tagata i le isi, ma e tatau ona tatou faia nei faauigaga ma le faaeteete ma le malamalama.

O le a le uiga o le ita ma le inoino i se miti?

O le faʻamatalaina o le ita ma le faʻaleagaina i se miti ua manatu o se miti malosi e faʻaalia ai tulaga le lelei o le mafaufau ma lagona i le mea moni. Pe a vaʻaia e se tagata o ia lava o loʻo mafatia i le ita pe lagona le ita i se tasi i se miti, e atagia mai ai lona ita ma le fulafula i totonu, atonu e mafua mai i aafiaga tiga muamua poʻo lagona le lelei na faʻaalia e lenei tagata i le mea moni.

O le faʻamatalaina o le ita ma le ita i se miti atonu o se faʻaaliga o le le fiafia ia te ia lava poʻo le taofiofia o le ita. O le miti e uiga i le ita e mafai ona avea ma se ituaiga o lapataiga, valaau atu i le tagata moemiti e foia na lagona le lelei ma vavae ese mai ai. O le miti e mafai foi ona avea ma se faamanatu i le tagata o le manaʻoga e feagai ma a latou faʻafeiloaʻiga ma faʻafeiloaʻi ma le leʻi foiaina o faiga le tonu i aso ua mavae.

E taua mo le tagata miti ona tausia ona lagona ma galue e foia faafitauli e mafua ai le ita ma le ita. E mafai ona fa'alauiloa le faia o laasaga e fa'aalia ai lagona ma talanoa sa'o ma sa'o i tagata o lo'o a'afia ai. E le gata i lea, e fautuaina e mafaufau e uiga i le saunia o auala e foia ai faafitauli o le ita ma le taufaasese e mafua ai le le fiafia o le tagata miti.

Tuu se faamatalaga

e le fa'asalalauina lou tuatusi imeli.Faʻamalosia fanua ua faʻailoa mai ma *